Yrittämisen iloa

Uusyrityskeskus Firmaxi on ollut vuonna 2016 tukena ja  apuna 83 uuden yrityksen perustamisessa Kokkolaan.  Meillä on edelleen tilaa uusille yrityksille.  Yrittäjyyttä kannattaa tukea.  Työ muuttaa muotoaan mahdollistaen erilaisten yritysten perustamisen ja menestymisen.

Firmaxin kautta Kokkolan kaupunki on tukena yritysten perustamisessa. Yhtä tärkeää tai vieläkin tärkeämpää on tukea yritysten kasvua. Meidän yritysten keskikoko on pieni.  Pienten yritysten kasvaminen keskisuuriksi vaatii paljon. Se vaatii pääomaa, hyvää liikeideaa ja hyvää työvoimaa.  Erityisesti se vaatii yrittäjiä.  Pääoman hankkimisessa ja liikeidean kehittämisessä kunta ei juuri voi olla mukana. Työvoiman turvaaminen on yksi oleellinen osa menestyvää yritystä.  Tässä asiassa kunta voi tehdä paljonkin. Se voi turvata hyvät koulutusmahdollisuudet sekä pitää yllä ja parantaa kaupungin vetovoimaa.  Yhtenä kunnan päätehtävänä on luoda kaavoituksen ja infran rakentamisen kautta hyvät yrittämisen edellytykset.

Nostan esille kolme tärkeää yrittäjyyden tukemiseen liittyvää kunnan tehtävää:

  1. Luoda kaavoituksella tontteja ja kunnallistekniikkaa, johon yritys voi asettua. –>toimialakeskittymiä
  2. Turvata työvoima varmistamalla koulutuspaikkoja ja opiskelijoille innostava oppimisympäristö –> pöhinää, joka vetää opiskelijoita paikkakunnalle
  3. Luoda kiinnostavia yritysympäristöjä –> yritysystävällisiä päätöksiä,yrittäjämyönteisyyttä, varmistaa logistiset edellytykset

Tässä osa niistä asioita, joita minä haluan päättäjänä edistää.

Oma yrittäjän ura on jäänyt haaveeksi. Tosin onhan tässä vielä aikaa, virtaa ja työvuosia jäljellä. Eihän sitä tiedä vaikka vielä ehtisi!

Erityisen ylpeä olen kuitenkin jälkikasvusta. Kaikissa lasteni perheissä on joko sivu- tai päätoimista yrittäjyyttä. Onnea edelleen heille ja kaikille yrittäjäpolun löytäneille.

Lisätietoa yrityksen perustamisesta:

www.firmaxi.kokkola.fi

 

Jälkikasvun yritykset:

www.lampopartio.fi

www.hyvakakku.fi

www.diginatiivi.fi

 

One Response to Yrittämisen iloa

  1. Kaupungin panostus yritystoiminnan aloittamiseen ja kehittämiseen ja sitä kautta niiden kasvuun on tärkeää.